Levande kyrka i Hyltebruks pastorat

1kommentarer

Vi i Levande kyrka i Hyltebruks pastorat vill arbeta för att skapa goda mötesplatser för människorna i våra församlingar. Varje församling ska få möjlighet att vidareutveckla sin verksamhet och det de är bra på. Församlingarna ska också ha möjlighet till samarbete när det gynnar verksamheten. Vi vill verka för:
  • Olika typer av gudstjänster.
  • Livaktigt barn- och ungdomsarbete.
  • En bred musikverksamhet, med körer, solister och instrumentalister.
  • Ett internationellt engagemang grundat i lokala företeelser som missionsauktioner, basarer, babypaket, vänförsamlingsutbyte m.m.
  • Diakonalt arbete med såväl hembesök hos äldre, hjälp till behövande och större samlingar, öppna för alla.
  • Möjlighet till undervisning och fördjupning i tro, både på bredd och djup.
 
Den lokala förankringen är viktig. Församlingsborna ska veta vem som är deras präst, diakon och musiker.
 
Kyrkans uppdrag är att göra alla människor till lärjungar. För att åstadkomma detta i vårt nya pastorat måste vi ha låga trösklar och ha en bred och inbjudande verksamhet.
 
Kandidater till Kyrkofullmäktige:
1. Karina Johansson, Landeryd.
2. Aino Larsson, Landeryd.
3. Helen Skoogh, Landeryd.
4. Anneli Good Erlandsson, Långaryd.
5. Hans Andersson, Landeryd.
6. Rebecca Bäckman, Långaryd.
7. Anna Roos, Långaryd.
8. Anna Kjeller, Landeryd.
9. Terese Borg, Långaryd.
10. Bengt-Göran Kjeller, Landeryd.
11. Ola Skoogh, Landeryd.
12. Jan-Erik Larsson, Långaryd.
13. Bo Larsson, Långaryd.
 
Kyrkoval, Levande kyrka, Levande kyrka i Hyltebruks pastorat,

1 kommentarer

Lena Hagman

14 Sep 2013 20:46

Att visa respekt är en kristen och medmänsklig skyldighet!
I BIBELN sägs det att vi skall ”ära människor av alla slag” och ”inte bespotta någon”. (1 Petr. 2:17; Tit. 3:2) Varje människa vi träffar har ju ”blivit till ’i Guds likhet’”. (Jak. 3:9) Kristus har dött för alla. (Joh. 3:16)

Man kan inte hjälpa människor genom att ta avstånd från dem. Vi skall visa människor till Herren. Vi får inte vara självgoda och se oss bättre än andra, inte ta avstånd från människor. Vi är frälsta av nåd.

Bibeln säger på ett otal ställen att för att kunna döma rättfärdigt, måste den som dömer själv vara rättfärdig. Och för att kunna "döma rättvist", fälla en "rättfärdig dom", måste man kunna se in i en människas innersta, en människas hjärta, och få grepp om hennes innersta motiv. Och det är någonting som ingen av oss förmår, oavsett hur rättfärdiga vi själva tror oss vara. Vi kan bara bilda oss uppfattningar med utgångspunkt från vad vi ser och hör.

Att avkunna en "rätt dom", att döma rättfärdigt, är följaktligen något som ligger utom räckhåll för oss vanliga, dödliga, människor. Och därför är det något som är förbehållet Gud.
"Det finns bara en lagstiftare och domare, han som kan rädda och förgöra. Men vem är du som dömer din nästa?" (Jakob 4:12)

Den dagen då samtliga kandidater till fullmäktige inser att visa respekt är en kristen och en medmänsklig skyldighet - då ska jag rösta.

Kommentera

Publiceras ej