Femsjö kyrka i centrum i Hyltebruks pastorat

0kommentarer

  • Vi sätter Kyrkan i centrum med regelbundna söndagliga gudstjänster för alla åldrar i gemenskap där vi får möta den levande Herren.
  • Vi vill arbeta för ett decentraliserat ledarskap där de lokala församlingsråden tillsammans med församlingsprästen ges möjligheter och resurser att planera och bestämma över den lokala församlingens verksamhet. De lokala variationerna är stora runt om i pastoratet och då är detta viktigt ur ett helhetsperspektiv.
  • Vi vill värna diakoniverksamheten i pastoratet. Behoven i samhället ökar ständigt och här räcker inte samhällets resurser till. Samtalsgrupper, efterlevnadsgrupper och inte minst hembesök är viktiga inslag i den verksamheten. Här har kyrkan en viktig uppgift att fylla.
  • Vi vill göra det möjligt för olika grupper att verka inom församlingarna. Barn- och ungdomsarbete, musikverksamhet och syföreningsverksamhet är bra exempe på detta. Den sociala gemenskapen är viktig.
  • Vi vill slå vakt om traditionen och ta tillvara på de kulturvärden som finns runt om i våra församlingar och föra det vidare in i framtiden.
  • Vi vill på alla sätt verka för en öppen och levande kyrka för alla, så att människorna väljer att stanna kvar som medlemmar i kyrkan.
Kandidater till Kyrkofullmäktige
1. Ann-Sofie Wahlström, Femsjö.
2. Maria Bertilsson, Femsjö..
3. Kerstin Brodin, Femsjö.
4. Kjell-Åke Källén, Femsjö.
5. Ragnhild Nöjd, Femsjö.
6. Åse Johansson, Femsjö.
7. Lars Ström, Femsjö.
Femsjö kyrka i centrum, Kyrkoval,

Kommentera

Publiceras ej