Alla Tiders Kyrka i Hyltebruks pastorat

0kommentarer

Alla Tiders Kyrka (ATK) är en nomineringsgrupp som ställer upp i valet till kyrkofullmäktige i Hyltebruks nybildade pastorat.
 
ATK tror att kyrkan har en viktig roll i alla tider – också vår. Som kultur- och traditionsbärare, mötesplats för människor i vår stressiga tid är kyrkan viktig.
 
I ATK finns människor som är politiskt aktiva och som inte är det. ATK står alltså fri från alla politiska partier.
 
Vi vill använda det nya pastoratet som bildas 1/1 2014 till att bättre nyttja personal och ekonomiska resurser.
 
Vi vill att gudstjänsten – församlingens centrum – skall vara en blandning av goda traditioner och tilltal till människor som inte så ofta går i kyrkan. Särskild omsorg skall läggas på tiden för gudstjänsten. Dessa måste vara anpassade till hur människor lever och arbetar. Gudstjänsterna blir mer levande med flera medverkande och ett varierat utbud av olika gudstjänster.
 
ATK ser barn- och ungdomsverksamhet som självklara delar i kyrkans verksamhet.
 
Särskilt samarbetet med skolan måste prioriteras. Kyrkan har stora möjligheter att förmedla sitt budskap. Skollagen ger sådana möjligheter, men det skall vara på skolans villkor.
 
Vi ser musiken i kyrkan som viktig. Den är en del av kyrkans roll som kulturbärare.
 
Kyrkan skall ligga i framkanten när det gäller sociala medier. Det är där yngre generationer är och där skall också kyrkan vara.
 
ATK vill att kyrkans byggnader skall vara väl underhållna enligt den underhållsplan som finns. Samtidigt vill vi att man kontinuerligt bedömer lokalbehovet och bara behåller fastigheter som är nödvändiga för kyrkans verksamhet.
 
Diakonin är viktig och kyrkans förlängda arm. Vi vill att diakonin utvecklas, att man söker nya samarbetspartners och att hembesöksverksamheten struktureras.
 
Kyrkbackens förskola ser vi som mycket värdefull och vi vill att samarbetet mellan församlingen och förskolan utvecklas.
 
Kandidater till Kyrkofullmäktige:
1. Bo Gunnar Åkesson, fd kyrkoherde.
2. Margaretha Johansson, rektor.
3. Thomas Larsson, banktjänsteman.
4. Britt Johansson, innesäljare.
5. Katarina Åkesson, lågstadielärare.
6. Loredana Tonnby, förskollärare.
7. Carola Håkansson, kokerska.
8. Ingrid Ehde Larsson, utvecklingsledare.
9. Anna Britta Jigsved, fd diakon.
10. Bo Emanuelsson, sågverksarbetare.
11. Per Johansson, vaktmästare.
Alla Tiders Kyrka, Kyrkoval,

Kommentera

Publiceras ej