Missionsauktion i Långaryd den 10 november

1kommentarer

I lördags var det, precis som ni har kunnat läsa tidigare här på bloggen, missionsauktion i Långaryds församlingshem.
 
 
Här kan ni se en liten del av det som ropades ut på auktionen - hemstöpta ljus, honung från lokal biodlare och grekiskt lantbröd tillverkat i Landeryd.
 
Lotterier i olika former, storlekar, prisklasser och färger hör förstås till en riktig missionsauktion. Innanför dörren satt Birigitta och sålde ett antal serier av vanliga "ringlotter". Och så fanns Bengt-Åkes lingonlotteri, ett skönhet och hälsa-lotteri, ett brödlotteri, ett middagslotteri och så syföreningarnas traditionella lístlotteri.
 
I en del av lotterierna auktionerades lotterna ut till högstbjudande och det var bra riv efter lotterna. Och så blir det förstås alltid en del skratt som när Ebba bjöd över farmor Eva med hundra kronor och det slutade med att Eva fick betala i alla fall. (Men jag tror att det var ganska frivilligt.)
 
Auktionen inleddes med att Katarina hälsade alla välkomna och gjorde lite reklam för vår fina San Salvador-almenacka. Berndt fortsatte sedan med en kort betraktelse om vad mission egentligen är och vad den har inneburit över tiden.
 
Sedan var det, som ni nog har sett tidigare, underhållning med Drillsnäpporna under ledning av Eva Bengtsson (som var min "fröken" på lågstadiet). De framförde ett mycket humoristiskt och syföreningsinspirerat program. Bland annat sjöng de Charlie Normans Syföreningsboogie och När det våras ibland bergen (som kan sjungas till ungefär sexhundrafemtiosju olika melodier).
 
Fika hör förstås till en riktig missionauktion. Och att det var gott fika och god stämning vid kaffeborden kan församlingsbloggen utsända reporter garantera.
 
Så var det dags för själva auktionen och ropare var Ola Skoogh. Till sin hjälp hade han medhjälparen "Carlsson".
 
Carlsson får hjälp med lottdragningen. Inte av blomkrukan, utan av barnet som sitter bakom blomkrukan.
 
Ola har nu några års erfarenhet som ropare. Och det märks för nu ser han utan större ansträngning om en duk är virkad eller knypplade. Just de här dukarna är faktiskt stickade!
 
Och så fortsatte eftermiddagen med många fina utrop och glada skratt. Det är ganska gott att man kan äta så gott och ha så gott sällskap samtidigt som man gör gott.
 
Vad resultatet blev vet jag inte nu, men en uppmärksam bloggläsare får gärna skriva en kommentar om det.
 
Stort TACK till Nissaryds och Långaryds Norra syföreningar som ordnade det här för oss!
Petter
 
PS Nu har Katarina delgivit mig resultatet: hela 33 000 kronor! Bra jobbat allesammans!

1 kommentarer

Katarina

16 Nov 2012 15:03

Ett stort TACK till alla som bidrog till det fina resultatet vid missionsauktionen i Långaryd.Det blev 33 000 kronor som kommer att fördelas till olika ändamål i samband med årsmötet.

Kommentera

Publiceras ej