Brev från vår vänförsamling

0kommentarer

Det har kommit ett tackbrev från vår vänförsamling i El Salvador som vi här publicerar i oredigerat skick. Svenskan är inte helt felfri men det är ändå imponerande hur väl de klarar att formulera sig på detta, något främmande språk! 
 
Nedanför brevet kommer ochkså några bilder från"Hoppets hus".
 

Katarina Åkesson

Långaryd Församling

 Syftet med skriva är att ge er tusen tack för era viktiga gåva av 20.000 Kr:- , ($ 2,900.00 dollar )som vi har fått från er.

Jag ber om att ge tacksamheten till alla som har jobbat och kämpat för denna donation som vi har fatt nu, vi är fast beslutna att öppna en permanent kommunikation för att informera och vandra tillsammans, Svenska kyrkan hos er och kyrkan i El Salvador.

 Mycket bra och viktigt skulle vara att ni kan komma att se verkligheten i landet och kyrkans arbete. Vi är en kyrkan född av uppdraget av Gud, och ni har genom   historien har bidragit till förekomsten av den lutherska kyrkan i Centralamerika och speciellt här i El Salvador.

 Den lutherska kyrkan La Resurrección "Uppståndelsen" är den centrala kyrkan, och jag som tjänar där som biskop, kallar jag den "Katedralen" , det är en liten, ödmjuk kyrka och vi bygger nu också något litet och ödmjuk, aldrig lika stor och fin som era  kyrkor,eller någon annanstans i Europa, men här är Gud och ber oss att göra uppdraget.

Vi har ocksa andra missioner som tillhör den Luthereska Kyrkan La Resurrección och den heter, Lutherska församling  Pueblo de Dios ”Guds Folk” pa landsbyggden i Calderitas, Pastor där är  Christian Chavarria, Sen har vi Fe y Esperanza kyrka, Tro och Hopp kyrka,  där Pastor Abelina Gomez tjänar , och nu haller vi pa att  öppnaen ny annan kyrka nära Calderitas, i ett samhälle som heter Ayalitas. 

 Var broder pastor Christian Chavarria representerar oss, och har är ett uppdrag där han tjänstgör för konst och musik.  

Det skulle vara underbart om ni hade planer att komma och besöka oss någon gång i framtiden, vi försäkra er som kommer att ni kommer att få en fin tid här tillsammans med vår församling i Guds tjänst.

Broderlig och med vänliga hälsingar

Dr. Medardo Gómez

Biskop

Lutherska Kyrkan i El Salvador 

 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej