Basar och gudstjänst!

0kommentarer

I går lördag var det dags för den årliga skördefesten med basar som syföreningen i Landeryd anordnar för att samla in pengar, som sen skänks vidare till andra som behöver dem bättre, både när och fjärran. Den härliga underhållningen stod Sven Jarl och hans glada kör och musiker för och det blev många härliga och välkända gamla låtar. Det blev även lite allsång och så diktläsning.
Här syns några av besökarna och så kören i bakgrunden. Gissa och se om du känner igen några deltagare, det tror jag att du gör. Efter andakt, underhållning och kaffe var det dags för själva basaren och därefter auktionerades 20 fina pajer ut. Totalt sett samlade vi in hela 29931 kronor! Vilket fantastiskt resultat!
Men givetvis gör en sån här satsning inte sig själv! Utan våra glada och pigga damer i syföreningen hade det inte blivit något alls, så stort tack till er alla fantastiska kvinnor! Här syns några i full gång i köket! Tack även till alla som kom och handlade! Utan er hade det inte heller blivit så här bra!
I dag är det tacksägelsedagen, en av de finaste söndagarna i kyrkoåret. Majvor med fler hade smyckat vår kyrka så fint! Jag, blev glad och rörd bara av att komma in i kyrkan!
Dagen till ära fick Katarina hjälp med att vara kyrkvärd, det var Axel som ryckte in och hälsade all de många besökarna välkomna och delade ut psalmböcker. Axel är en av församlingens härliga konfirmander. Totalt har vi förmånen att få vandra med 39 stycken i pastoratet detta läsåret! Be gärna för dem.
Temat på tacksägelsedagen är, förutom tacksamhet, lovsång och därför passade det ju så bra att kyrkokören var med och dels sjöng sånger för oss och dels sjöng med i alla de fina sånger som hela församlingen sjöng. Vi hade ju "Minns du sången"-tema och fick sjunga underbara lovsånger som Gyllne morgon, Ovan där, Pärleporten, Han är min sång och min glädje och många fler. Själv hade jag vid flera tillfällen tårar i ögonen; texterna, budskapet och musiken är så fantastiska! Dessa sånger är verkligen en hyllning till Gud, som är värd all ära och tacksamhet och lovsång, och de rymmer så mycket teologi och beskriver det kristna livet så fint!
Efter gudstjänsten gick vi över till församlingshemmet för att fortsätta gemenskapen en stund runt kaffeborden och vi möttes då av följande vackra och välkomnande alster! Kan man vara annat än glad och tacksam en sån här underbar helg?!
Tack alla som bidragit till en sån fin helg och välkomna på församlingsfrukost på lördag kl 09:30(anmäl dig senast tisdag till Karina eller Helen!) och på gudstjänsten på söndag kl 15! Det blir gudstjänst för alla åldrar och efteråt fikar vi och kör fyrhjulingar! Mia
 

Kommentera

Publiceras ej