Jungfru Maria Bebådelsedag

0kommentarer

 
 
Nu i söndags hade vi i kyrkoåret kommit till Jungfru Maria Bebådelsedag. Egentligen firas den dagen 25/3, 9 månader före jul, och vi brukar fira dagen i kyrkoåret den söndag som infaller i anslutning till dagen. I år är dock 25/3 Långfredagen och helgen före, alltså kommande söndag, är därför Palmsöndagen, så 13/3 fick bli Marias dag i år och i Långaryds kyrka firade vi dagen med en härlig musikandakt med Mariamusik från hela världen ihop med textläsningar som handlade om Maria. Kyrkokören under Reginas ledning sjöng och Petter var huvudläsare med viss hjälp av undertecknad som läste bibelorden, för att få variation i rösterna. Petter hade för övrigt moderniserat spelets svenska.
 
Vi hade även högtidlig invigning av de nya prästtavlorna där präster som tjänstgjort här finns nedtecknade. Bertil Holmén har ordnat själva tavlorna och monterat dem i de gamla ramarna. Helen Borg har sen forskat i herdaminnen och kollat att namn och årtal stämmer och därefter textat så otroligt fint!
Det är med glädje, stolthet och tacksamhet som jag ser mitt eget namn bland alla dessa män som gått före mig, att jag får vara en del av denna tradition och förhoppningsvis även bidra positivt till församlingens fortlevnad och utveckling. Tack Helen och Bertil! Tack kören, Regina och Petter och tack alla ni som kom och lyssnade! Mia
 
 

Kommentera

Publiceras ej