Helgsmålsbön i Landeryds kyrka

0kommentarer

Under sommaren kommer det vid två tillfällen att vara så att det inte firas någon söndagsgudstjänst i vår församling. Anledningen till detta är att det är svårt att få ihop planeringen med semestrar och annat. (Alla församlingar i pastoratet omfattas av detta.)
 
Vid dessa tillfällen kommer det istället att vara helgsmålsbön på lördagen och i går kväll fick vi samlas till en lite ovanlig men mycket fin gudstjänst i Landeryds kyrka.
Redan i vapenhuset möttes vi av ett bord, fyllt av färglada annonsblad.
Alla vi som någon gång trott oss kunna köpa lycka vet hur kortvarig den är...
Och detta med våra mobiltelefoner. Visst har vi suttit tillsammans med någon vi tycker mycket om och ändå sneglat på den där telefonen...
Ibland verkar det som om en fulltecknad kalender visar på vår status, att vi är efterfrågade. Att säga att vi gjort "ingenting" på semestern verkar lite suspekt...
Men kanske finns där en annan väg att gå? 
I kyrkan denna kväll symboliserades den vägen av en röd tråd som ledde hela vägen fram till altaret.
Mästaren
Aldrig mer ett ont ord
om trasiga fioler!
En gång hörde jag Mästaren spela
på bara två strängar.
Han stod bland träden
och spelade på sitt älsklingsinstrument,
hymn efter hymn, visa efter visa,
utkristalliserad smärta,
och jag visste:
Den fiolen var jag!
Andra skulle inte ha ansett mig värd
att spela på, men i hans händer dög jag!
 
/Bo Setterlind
 
Tänk att det är så. Tänk att vi är OK. Någon både kan och vill spela på oss trots att vi känner oss ostämda och värdelösa.
 
Tack Mia för denna gudstjänst som verkligen berörde!
 
Och så kan jag ju inte låta bli att slå ett slag för retreattanken som kan beskrivas som en motståndsrörelse mot vardagens hets, krav och måsten! Välkommen till Wettershus för att bara få vara ett par dagar i sommar!
 
Nästa tillfälle att vara med på en helgsmålsbön i vår församling är den 23/7 kl 18.00 i Långaryds kyrka. Då är det kyrkvärdarna som leder andakten.
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej