Sportlovsläger

0kommentarer

I helgen inledde vi sportlovet med att ha läger i församlingshemmet i Hyltebruk! Och som tema hade vi "Melodifestivalen"! (Nu kanske vän av ordning undrar varför kyrkan anordnar ett melodifestivalläger, men lugn! Det klarnar nog längre fram i det här inlägget!)
 
Till en Melodifestival hör förstås två galaklädda programledare - Programledar-Petter och Mello-Mia! Här presenterar de deltävlingarna. Den första deltävlingen där Adam och Eva tävlade var redan avklarad. De började med paradisiska Papaya Coconut. Men just den deltävlingen slutade lite tråkigt, för Eva och Adam smakade på en mystisk frukt. Och plötsligt ville de göra solokarriärer, bytte tävlingsbidrag (Avundsjuk) och bröt samarbetet med sin låtskrivare Gud. Det fick man inte, så Adam och Eva blev diskade.
 
Sedan följde de andra deltävlingarna där barnen fick träffa de tävlande - Abraham, Kung David, Jeremia och Maria.

Här ser vi Programledare-Petter i Green Room. Han intervjuar Kung David, en verklig veteran i musikbranschen med otaliga låtar i bagaget. Hans största hit är förstås Psalm 23 ("Herren är min herde...") som toppat listorna i 3 000 år!
 
På bilden syns även debutanten Maria som Gud utsåg till Idol-vinnare. Marias bidrag är i en helt ny genre, för ingen har någonsin förut fött Guds Son. Det blev stora rubriker i kvällstidningarna!

Lagom till finalen dök det upp två nya tävlande! Jesus och hans basist Petrus. Jesus går kärlekens väg till korset och ut ur den tomma graven.

Det firade vi förstås med att dansa till Måns Zelmerlövs "Heroes". Tack vare att Jesus vann finalen lever alla nu i "Andra chansen", där vi får försöka vara dem vi är tänkta att vara. Ta emot Guds kärlek och ge den vidare till dem vi möter!

Det är fantastiskt att leva i Andra chansen! Lägg märke till den glädjehoppande programledaren/komministern i bakgrunden!

Och här dansar Jesus vidare - melloyran fortsätter! En dag kommer nämligen Jesus tillbaka och då blir det inte bara Eurovision utan Worldvision!
 
Och nu kanske ni anar att vår melodifestival handlade om frälsningshistorien?
Adam och Eva blev diskade och bröt med låtskrivaren Gud (syndafallet). Sedan förberedde Gud och försökte återknyta bandet till oss genom de tävlande i olika "deltävlingar". Och sedan börjar finalen med att Jesus föds, för att kulminera i Påskens händelser. Sedan dess lever vi i "Andra chansen"! (Eller "det nya förbundet", om man ska vara petnoga...)
 
Så var det där med "Worldvision" också - det slutar inte med Påsken eller Det nya förbundet. Jesus ska komma tillbaka! Och då fortsätter melloyran.
 
Därför skall alla världar och varelser,
allt som har varit, är och skall komma,
en dag bekänna det: Jesus är Herre.
(Sv Ps 38)


Och så är det ju inget riktigt läger om inte någon knycker min mobil och tar en selfie (eller twofie i det här fallet)!
 
fred och kärlek
 
Petter
 
Jesus, Melodifestivalen, frälsningshistorien, läger, mello,

Kommentera

Publiceras ej