Långaryds marknad 2016

0kommentarer

Och så har då ännu en gammaldags marknad genomförts på den gamla anrika marknadsplatsen i Gassljunga.
Lördagens strålande sommarväder hade under natten förbytts mot tunga och mörka regnmoln och SMHI varnade för stora regnmängder (30 mm) över Götaland under förmiddagen. 
 
Den tidiga morgonen höll vad SMHI utlovat och det regnade ganska kraftigt mellankl 07.30-09.30. Vad SMHI däremot troligen inte kände till är att när envetna Långarydsbor ställer till med marknad så blir det också bra väder. Så när klockan slog 10.00 och marknaden startade ljusnade förstås också himlen!
Traditionsenlig öppnade Anna Roos marknaden och hälsade alla välkomna.
Sedan hölls en välbesökt friluftsgudstjänst.
Det är fint att få fira gudstjänst mitt i folkvimlet en marknadsdag, att få vara bland människorna där. Var ska kyrkan annars vara?
I "släkttältet" kunde de som är Långarydssläktingar sätta en liten nål på den plats på kartan som man är ifrån. Inte helt lätt att hitta kanske?
I samma tält visade Helene Borg prov på hur fint hon förvaltar det vackra mönstret "LångarydsLina".
Långaryds församling informerade och sålde hantverk från vår vänförsamling i El Salvador. Måste säga att Katarina denna dag var alldeles särskilt tjusig i sin halmhatt!
Fram på förmiddagen fanns chansen att få se världens starkaste man minsann!
Men han hade förstås inte så mycket att sätta emot när världens starkaste Pippi kom upp på scen!
Sedan blev det lite dramatiskt när ett lejon och en tiger kom lösa... Ja, ni ser ju hur rädda poliserna Kling och Klang blev.
Tur att Pippi var på marknaden och kunde ta hand om de där vilddjuren...
 
På tal om vilddjur föresten...
Lejonkungen!
Vem har bestämt att ansiktsmålning mest är för barnen??!
Vår församlig är ju, som medlem i "Långaryd och Landeryd i samverkan", medarrangör i Långaryds marknad. Det innebär att församlingen ansvarar för en stor del av matserveringen. Lise-Lotte och Ylva lägger ner otroligt mycket ideel tid i detta arbete och vi andra som fick njuta av Långarydssoppan och gott fika kan bara säga Tack! Vi tackar även Paula och Anna som också la en massa tid på detta.
 
Vi säger också tack till alla er andra som på något sätt var med och gjorde dagen så lyckad. Du vet att vi menar även dig!!
 
Så länge vi har människor med denna kraft och vilja i vår bygd kommer Långaryd att vara en fin plats att bo och leva i!
 
/Karina
 

Kommentera

Publiceras ej