Församlingsfrukost med Göran Skytte

0kommentarer

Redan tidigt på lördagsmorgonen var förberedelserna i full gång i Landeryds församlingshems kök! I år hade vi, förutom Inger som troget ställer upp varje gång, även hjälp av diverse präster, diakoner och prästfruar!
Bakom det här fantastiska blomsterarrangemanget gömmer sig Majvor som gjorde en stor insats i samband med dukningen på fredagseftermiddagen!
Och så började alla våra frukostgäster droppa in!
Det var den här frukostbuffén som väntade dem!
När klockan var halv tio hade samtliga 80 (!) gäster kommit och det var dags att ta för sig av maten!
En stunds fin samvaro en lite småruggig lördagsförmiddag i slutet av oktober.
Vi får förstås inte glömma själva anledningen till att alla dessa människor samlats i Landeryd denna lördag, nämligen Göran Skytte.
Här får han lite hjälp med mikrofonen av Helen och Mia.
Göran berättade om sitt liv. Under 80- och 90-talet var han en hyllad TV-journalist med egen talkshow. Under denna period kom han till tro och hans liv kom allt mer att handla om att skriva böcker och tala om sin tro i olika sammanhang.
 
För ett par år sedan drabbades Göran av stroke och han berättade om vägen vidare efter detta. När han var som sjukast bad han: "Herre, jag lägger mitt liv i dina händer" och den bönen har burit sedan dess. Det blev en intressant förmiddag med en mycket spännande och intressant man som inte låter en sviktande hälsa hindra honom från att berätta om det viktigaste som hänt honom, nämligen insikten om Gud.
 
Förmiddagen inbringade 9 360 kr. Dessa pengar kommer att gå till det pågående kyrkbygget i vår vänförsamling i El Salvador! Ett stort och varmt Tack till alla som kom och på något sätt bidrog till detta!!
 
/Helen & Karina

Kommentera

Publiceras ej