Konsert i Långaryds kyrka

0kommentarer

Nu i kväll har vi fått lyssna till Bob Chilcotts Requiem i Långaryds kyrka. Medverkade gjorde vår fantastiska kyrkokör, sopransolisten Hedvig och vår egen tenorsolist Ricky, samt olika begåvade musiker, bl.a. vår "gamla" kantor Rebeckas lillebror Manfred. Allt ihop hållet, förberett och dirigerat av Regina, som övat hela terminen med kören inför denna musikandakt. Det blev en härlig musikupplevelse, som vi lever på länge!
Musikerna, solisterna och kören höll till på läktaren, vilket gjorde att musiken och sången kom som svävande över oss. I koret hade Mette tänt en massa ljus samt att projektorn belyste altaruppsatsen i olika färger, vilket gjorde att den verkligen fick en betydande plats, för det är ju så att musiken är en hyllning till Han som är alltets Skapare och livgivare.
Eftersom det i kyrkoåret är den 23 söndagen efter trefaldighet då temat är "Förlåtelse utan gräns", läste vi söndagens evangelium från Matteus 18:15-20, där Jesus ger oss väldigt klara råd för hur vi bör agera om vi hamnar i konflikt med någon eller utsätts för en oförrätt: tala i enrum och försök reda upp saker innan de vuxit sig för stora, gå inte runt och prata med andra utan med varandra! Ett citat ur kvällens predikan vill jag avsluta med och det är hämtat från Martin Luther King: "Genom att förlåta våra fiender gör vi dem till våra vänner."
Mia
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej