3xavslutningar

0kommentarer

Nu närmar sig terminen sitt slut och vi har därför haft lite terminsavslutningar. Först ut var årets sista sopplunch. Vi serverades en mycket god rödbetssoppa, kokad på närodlade ekologiska grönsaker från Marcus och Frida, alltså Livsnjutarna från Fagerhult, Långaryd. De driver ett kravmärkt ekologiskt jordbruk och deras gårdsbutik är öppen varje dag. Där kan man köpa fina grönsaker och ägg. Efter soppan berättade Marcus och Frida lite om sig, hur de vuxit upp i Belgien, bott i Norge för att sen hamna här, Deras livsfilosofi är att leva så nära jorden som möjligt, från jord till bord är deras paroll och de vill inte äta kemikalier och konstgjorda produkter. Som avslutning bjöd paret på våfflor enligt belgiskt recept, bakade på närproducerade ägg från egen gård och bland annat det nyttiga dinkelmjölet. Både soppan, kokad av vårt eminenta diakonigäng, och våfflorna var mycket goda, det kan jag intyga! Så tack alla soppans vänner för detta året, både ni som  står för soppan och ni som kommer och delar måltidsgemenskapen!
3xT, alltså tjejer som träffas och trivs, hade sin advents/julfest nu i tisdags och vi hade ett mycket gott julknytbord, där vi bjöd varandra och pratade om både ditt och datt när vi åt. Efteråt hade Anna-Karin ett julquizz med oss. Kvällen avslutades med att jag läste Selma Lagerlövs Den heliga natten och så sjöng vi psalm 109.
I onsdagskväll avslutade vi bokcirkeln Himlen finns på riktigt, en bok som verkligen rekommenderas. Vi har några exemplar kvar på våra bokbord i församlingshemmen, kanske ett julklappstips!
Mia
 

Kommentera

Publiceras ej