Kvinnor kan! Och män också! Gudstjänst på internationella kvinnodagen

0kommentarer

På den tredje söndagen i fastan firades det en temagudstjänst i Långaryd som knöt an till att det just detta datum är den internationella kvinnodagen.
Mia ledde gudstjänsten tillsammans med vår diakon Anna-Karin och vår nya musiker Regina!
 
Regina blev lite mer "officiellt" välkomnad än vad kören gjorde i torsdags! Exempelvis fick hon av Kyrkorådsordföranden en erkänt svårsött Hortensia!
(Av församlingsordföranden fick hon en mer kravlös gåva i form av en biljett till kommande församlingsfrukost den 11/4! Dit är föresten du också välkommen! Mer information kommer!)
Observera att bilden är tagen under repetition innan gudstjänsten. Kyrkbänkarna blev så småningom glädjande välfyllda!
Viktoria Strand sjöng vackert för oss!
 
Ja, du ser ju redan nu hur mycket duktiga kvinnor vi har runt oss! Och mer skulle det bli. Vi fick nämligen några oväntade besök:
Ända från gamla testamentets tid hade 117 år gamla Sara tagit sig till Långaryds kyrka. Hon berättade sitt gripande livsöde för oss.
För att inte tala om Maria, Jesu moder. Vilket liv och vilka upplevelser den kvinnan fick vara med om.
Och kvinnan vid Sykars brunn. Hon som inte ens har något namn i våra berättelser om henne trots att hon fick vara med om ett livsavgörande möte med Jesus.
Sist men inte minst kom Martha. Hon som kanske är mest känd för att vara lite för nitisk och kanske inte riktigt förstå vad hon egentligen behöver. I hennes situation har vi nog alla varit någon gång...
 
Efter gudstjänsten gick vi över till församlingshemmet och där väntade både god fika och en massa vackra alster.
Många fina bidrag från konstnärer och hantverkare i alla åldrar fanns att se!
Broderier och vackra vävda hängkläden.
Petter fördjupar sig i de kyrkliga syföreningarnas spännande historia.
Vackra smycken och fina kyrkor tillverkade av Naemi och Samuel!
 
Känslan denna dag är verkligen att det inte spelar någon roll vem eller vad vi är. Alla har något att bidra med. Alla är lika viktiga!
 
/Karina
 
Alla är ni nämligen genom tron Guds söner, i Kristus Jesus. Är ni döpta in i Kristus har ni också iklätt er Kristus. Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. 
(Gal. 3:26-28)
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej