När man varit på ännu en julotta

0kommentarer

I Långaryd är vi väl lite speciella på många vis men ett sätt det visar sig på är att vi envisas med att fira julotta kl 05.00 på juldagsmorgonen!
Vi var många som körde genom den blåsiga och regniga julnatten för att få uppleva det fantastiska i att mötas av värmen och alla levande ljus i Långaryds vackra kyrka.
Vi fick inviga de nya, vackra och framför allt säkrare ljushållarna. (Likadana finns förstås också i Landeryd!)
"Julottegruppen" som liksom bara uppstår en gång om året i lite olika konstellationer sjöng så vackert för oss!
Efter gudstjänsten smög jag mig fram och stälde mig en stund mellan en herde och en av Österns vise män. Stod där i förundran över den Gud som lät sig födas som människa för vår skull. För att vi skulle förstå hur älskade vi är.
Redan den gamla profeten Jesaja visste att vi, "som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus; ja över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram". Detta blir så påtagligt när man kommer till julottan och jag tror att det är detta som gör att vi lämnar sängvärmen och trotsar kylan och regnet i juldagsnatten.
Passar också på att sända ett Tack till vår vaktmästare Birger som väl fick ägna det mesta av julnatten åt att tända och släcka ljus. Först vid midnattsmässan i Landeryd och sedan vid julottan i Långaryd.
 
Varmt Tack även till Mia, Anna-Karin och Regina som också ägnade julnatten åt dessa gudstjänster!
 
/Karina
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej