Långaryds församling år 2015 i bilder!

0kommentarer

Så var det åter igen dags att summera ett år i vår församling och vår verksamhet. Jag har gjort en djupdykning i mitt digra bildarkiv för att här påminna lite om allt som skett i vår församling detta år!
(Jag vill samtidigt förtydliga att detta bara är ett litet "axplock" av allt som händer i vår aktiva församling. Det är bara vid de tillfällen jag och min kamera råkat vara med som kommer med i denna sammanfattning!)
 
JANUARI:
Året började med att vi fick säga tack till Elvi Fahlén som efter 11 år som kyrkvärd valde att kliva av denna syssla. 
I samma gudstjänst fick vi välkomna Katarina Åkesson i rollen som ny kyrkvärd!
Vi är rikt välsignade i vår församling! Här är det två av våra "egna" som spelar och sjunger under en januarigudstjänst! (Rebecca och Petter)
 
FEBRUARI:
Vi hade besök av "Trion från stan" som efter en heldag med kören medverkade i en musikgudstjänst.
Här är en annan duktig kör som medverkade under en familjegudstjänst i fastan.
Och så packades det förstås babypaket!
Februari avslutades med "Världens fest" i Nyarps bygdegård. Kunde inte låta bli att visa denna snygga bild på diskgänget igen!
 
MARS:
Vi fick välkomna Regina Burton som kantor i vår församling! Hon hade redan då en plats i våra hjärtan och den platsen har sedan bara växt!
Det finns olika sätt att uppmärksamma fastetiden. I Långaryd gör vi det genom att äta tårta... 
(Och självklart gick behållningen till årets fastekampanj. Vi förenar nytta och nöje på ett finurligt sätt!)
 
APRIL:
Påsken kom och på påskdagen hade vi ballongsläpp i Landeryds kyrka!
Vi genomförde en församlingsfrukost med besök av Hanna Möllås. Efteråt städades det effektivt!
Växjö stift fick en ny biskop (Fredrik Modeus) och några av oss fick glädjen att vara med på hans första gudstjänst i den rollen.
Och här hemma byggde Tisdagsklubben fågelholkar åt den kommande sommarens fågelgäster!
 
MAJ:
Vår kyrkokör överträffade sig själv i galenskap vid det alltid lika succéartade första maj firandet i Landeryds NTO-lokal.
Den allra vackraste majmorgonen firade vi gökotta i ekbacken i Norra Remma. (Därefter var vi ett gäng som pilgrimsvandrade till Långaryds kyrka!)
Och så var det "hänryckningens tid" och Annelie och Göran fick varandra. (Blir fortfarande rörd när jag ser den här bilden...)
På Pingstdagen höll kören sin avslutningskonsert "Vid sommarens grind". På de bilder jag senare tog utanför kyrkan ser man att det minsann inte var någon varm sommardag direkt...)
 
JUNI:
I juni fick några av oss åka till Växjö för att vara med då Landerydsbördiga Annika Källner (född Gustafsson) vigdes till diakon.
För tionde (eller kanske elfte) gången fyllde "New Orleans Jazzcats" Landeryds kyrka med både folk och musik!
Juni var inte någon varm månad men vi kunde i alla fall genomföra friluftsgudstjänster enligt plan! Här är vi i Yttersjöholm.
 
JULI:
I semestertid är det fint att ha gamla trotjänare att ta till! (Och då menar jag inte först och främst Petter, som visserligen är en trotjänare men inte så gammal. Nej, jag pratar förstås om vår käre Rune Bolmblad som alltid ställer upp vid behov!)
Vi tycker verkligen om att fika tillsammans i vår församling! Oj, vad många fikabilder jag har i arkivet...!
 
AUGUSTI:
I samband med en "musik i sommarkväll" anordnades det en uppskattad kyrkogårdsvandring i Långaryd.
Så här glada var några av medlemmarna i församlingsrådet då vi hade terminens första möte. Kanske bidrog glassen till glädjen?!
Att vara kyrkvaktmästare vid friluftsgudstjänster kräver ett kreativt sinnelag. Här studerar Birger klockan i sin mobiltelefon för att starta "klockringningen" punktligt. Bilden är tagen i Jansberg.
 
SEPTEMBER:
I samband med tågdagrana i Landeryd firades, traditionsenligt, en gudstjänst i lokstallarna.
Vi gav oss ut på en pilgrimsvandring i Hokhultstrakten!
Och så åt vi en fantastisk soppa i Landerydsförsamlingshem.
 
OKTOBER:
Våra barngrupper framförde "Daniel i Lejongropen" i samband med en familjegudstjänst i Landeryd.
Burseryds pensionärskör medverkade vid skördebasaren i Landeryd.
Terminens församlingsfrukost slog "publikrekord" med ca 80 gäster. Förmiddagens talare var Göran Skytte.
I Långaryds kyrka invigdes "Stillhetens kapell (gamla sakristian). Detta kapell kan användas vid mindre gudstjänster och för enskild andakt. Beril Holmén har gjort det vackra altaret.
 
NOVEMBER:
Höst innebär förstås också husförhör. Här är det boende i Landeryds och Linnås rotar som blir korsförhörda gällande katekesen...
(Nej då, sånt gjordes väl mest på Emils tid!)
Ungdomskören framträdde (tillsammans med en härlig höstsol!).
Vi hade årets mest impoviserade kyrkkaffe. Vi tömde helt enkelt skåp och frysar på vad där fanns och det var ju en hel del som synes!
 
DECEMBER:
Nu är vi nästan framme i "nutid" igen. Andra söndagen i advent bjöds vi på en fantastisk musikgudstjänst i Långaryds kyrka. Långarydskören har fått förstärkning från Gislaved!
 
Så får vi lägga ännu ett år till historien. Minnas det som var gott, förlåta det som blev tokigt och med tillförsikt och hopp se fram mot det som komma skall!
 
Jag önskar dig som läser detta ett välsignat 2016!
 
Jag hoppas att du vill följa med oss i Långaryds församling, både i "verkligheten" och via bloggen, även i kommande dagar!
 
/Karina
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej