Biskopsval!

0kommentarer

I dag har några av oss fått vara med om något ganska speciellt, nämligen att rösta fram Växjö stifts nye biskop! Vår käre Jan-Olof lägger ju ner sin herdestav på påskdagen nästa år och då ska en ny biskop vara beredd att axla ansvaret.
 
Alla präst- och diakonvigda har rösträtt i valet och alla pastorat får även skicka med elektorer i form av förtroendevalda (antal beroende på pastoratets storlek), och jag var en av dessa från vårt pastorat.
Röstningen sker kontraktsvis och eftersom vi tillhör Västbo/Östbo kontrakt fick vi åka till Bor där vår kontraktsprost Magnus Hullfors håller till.
 
Ingen kyrklig samling utan fika förstås!
(Som en liten anekdot så kan jag berätta att vi på vägen till Bor blev invinkade i en poliskontroll. Vår komminister var både nykter och hade körkortet med sig!)
Här är några fler välbekanta ansikten. Lite bortvänd från kameran ser vi Ove Gustafsson, sedan har vi Josefin Dahlgren, Bo Lindblad och längst bort Anders Bertilsson.
 
Och hur gick då valet?
Jo, Fredrik Modéus Och Thomas Pettersson fick flest röster av de fem kandidaterna, Fredrik fick ca 37% och Thomas ca 20% av stiftets röster. Eftersom det krävs minst 50% av rösterna för att bli biskop så blir det en andra valomgång mellan dessa båda kandidater.
 
Den 3:e december åker vi till Bor och röstar och fikar igen!
 
/Karina
 

Kommentera

Publiceras ej