Sportlovsläger i Hyltebruk

0kommentarer

Fastan handlar om att rannsaka sitt liv och sig själv.  Jag har rannsakat ett par mappar i min dator och hittat bilder som borde hamnat här för länge sen. Till exempel från sportlovslägret med Tisdagsklubben, Torsdagsklubben och Himlaskoj.
 
Lägrets tema var vänskap och när jag kom dit, lite sent som vanligt, skulle precis ett drama dra igång. Vi fick stifta bekantskap med Majken med bajken och redaktör Olsson. Det visade sig att Bibeln handlar om Jesus - kompisarnas kompis. "Det får bli dagens huvudrubrik" tyckte redaktör Olsson.
 
Vi hade också ett litet bibelstudium kring berättelsen om Sackaios (Lukas 19:1-10) och de genomkloka barnen kom fram till att ibland så blir man dum och elak för att andra utgår från att man är det. Och då känns det liksom inte lönt att försöka. Men det är också så att det kan räcka att någon enda människa är vänlig mot en för att man ska våga öppna sig och bli snäll.
 
I ett annat drama (jag vet inte riktigt varför bilderna blir på fel håll...) fick redaktör Olsson finbesök av kung Oscar XIII. Och redaktör Olsson blev allt lite förvånad när kung Oscar sa att Bibeln handlar om kungarnas kung. Men så fick hon förklarat för sig att Jesus inte bara är kompisarnas kompis, utan kungarnas kung också.
 
Vi hade en trevlig liten tävling, där vi bland annat tävlade i vem som var snabbast på att äta upp ett kolasnöre. Först hade vi nämligen gått en tipspromenad där svarsalternativen var de olika lägerdeltagarna. Och när vi sedan återvände till värmen i församlingshemmet så fick de tre "svarsalternativen" mötas i en tävling där det avgjordes vem som var rätt svar.
 
Det är kul att vara med på bild!
 
En annan gren var bowling.
 
Så här glad blev man om man hade satsat på rätt alternativ.
 
Det är kul att gå och lägga sig!
 
På söndagen mötte Majken med bajken Karin konstnär. Och Karin konstnär förklarade med sin genomträngande röst att Bibeln minsann handlar om Konstnärernas konstnär, han som har skapat allt som finns. Varje människa är hans bästa mästerverk.
 
Så var det utdelning av lägerpyssel. Barnen hade gjort askar med en spegel i botten eller i locket. Vid den högtidlig utdelningsceremonin fick barnen ta emot sin ask. Och så fick de veta att när de tittar i asken ser e Guds finaste mästerverk.
Tisdagsklubben, läger,

Kommentera

Publiceras ej