Kristi Förklarings dag i Landeryd

0kommentarer

I söndags var vi några stycken som firade mässa i Landeryds kyrka. Det handlade om Förklaringberget och om de där små stunderna när himlen bryter in i vardagen.
 
Rebecca läste episteltexten från Uppenbarelseboken 1:9-18 och just som hon läste "och hörde bakom mig en stark röst, som en basun" mullrade åskan effektfullt i fjärran. Då var vi flera som drog på munnen och tackade Gud för hälsningen. Det finns ingen som är så bra på tajming som vår Herre.
 
Bo predikade och pratade bland annat om att det nog ofta är så att de där stunderna när man starkt har kännt Guds närhet är så privata att man gärna gör som lärjungarna i evangelietexten och håller det för sig själv. Eller borde vi kanske bli bättre på att dela med oss av våra upplevelser?
 
Jag tänker att det är klokt att göra som lärjungarna och låta det man har varit med om sjunka in. Inte prata sönder upplevelsen, utan känna och vara i det som händer. Men sedan, när det har gått en tid och upplevelsen har fått sjunka in, kan vi dela med oss. Kanske hjälpa någon annan att se Gud i vardagen. Lärjungarna måste ha gjort det, annars hade vi ju inte vetat vad som hände på Förklaringsberget. "...och vid den tiden berättade de ingenting för någon."
 
Och så det som blev dagens bästa bild! Nattvardssilver och disk från kyrkfikat. (Tack så mycket för det, Karina!)
 
Det är ju så det är att leva i församlingen - mässa och kyrkfika.
En hälsning från Gud mitt i vardagen.
En glimt av Himmelen mitt i åskvädret över Landeryd.
 
Här är rymlig plats. Här är Guds bord,
ett stråk av himmel och en doft av jord,
ett rop ur mörkret och ett svar i tro.
Gud är en av oss vid detta bord.
(SvPs 396:1)
 
Fred och kärlek!
 
Petter
 
PS. På söndag är det Musik i sommarkväll kl 18 i Långaryds kyrka. Duo Friberg står för musiken och jag ska försöka säga något klokt om andlig klarsyn. Fotoutställning med Lennart Borgs bilder blir det från kl 16 och då kan man även passa på att fika.
Kristi förklarings dag, Landeryd, kyrkfika,

Kommentera

Publiceras ej