Världens flamsigaste kyrkoråd

3kommentarer

I onsdags hade vi kyrkoråd i Landeryds församlingshem. Kyrkorådet är församlingens styrelse och bestämmer till exempel vilka verksamheter som ska finnas i församlingen. Och om kollekter och fondutdelningar och en massa andra specialfrågor. Ungefär en gång i månaden är det möte och på pappret låter det väl så där lagom kul...
 
Men själva verket är att det är jättekul! Särskilt om man är med i Långaryds kyrkoråd. För då får man träffa engagerade och kloka och roliga människor. Det kan också vara så att Långaryds kyrkoråd är ett av de flamsigaste kyrkoråden i Sverige. För hur skulle det annars komma sig att följande inträffade under det senaste kyrkorådet:
a) fick rapport från den "gratängkommitté" vi tillsatte vid föregående möte? (Och den kommittén har inte ens något med gratänger att göra!)
b) fick veta att Bo Gunnars idol är Leif GW Persson?
c) satt och gjorde grimaser när vi hade ringt upp en "expert" och pratade med henne via högtalarfunktionen på Bo Gunnars mobil?*
 
Låter det inte ganska trevligt? Skulle du inte vilja vara med?
 
Det kan du få! Vid årsskiftet börjar en ny mandatperiod och ett nytt kyrkoråd ska väljas. (Men bara för att krångla till det byter vi namn på det och kallar det för församlingsråd.) Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och bor i det blivande Hyltebruks pastorat (Långaryds, Unnaryds, Färgaryds och Femsjö församlingar) har möjlighet att bli nominerade. Vi blir jätteglada om du vill vara med! Det enda du behöver göra är att komma till nomineringsmötet i Långaryds församlingshem kl 19 tisdagen den 26 november. Och du är välkommen även om du inte vill bli nominerad utan bara vara med och nominera. Och är det så att du gärna vill vara med i församlingsrådet, men inte har möjlighet att vara med på imorgon, kan du kontakta mig eller Karina (eller någon annan du känner) så ska vi nominera dig!
 
Fred och kärlek!
Petter
 
*En av de tre sakerna hände egentligen inte - frågan är bara vilken! Gissa och skriv en kommentar här! Dessutom gjorde vi en massa saker som inte bör offentliggöras.

3 kommentarer

Kyrkorådsordföranden

25 Nov 2013 18:51

Med en viss stolthet kan jag konstatera att Petter har rätt. Långaryds kyrkoråd kan faktiskt vara Sveriges tramsigaste... Men det är också troligen de mest engagerade och positiva och helhjärtade människor man kan tänka sig som ingår där. Välkommen med!

Och Petter, du nämnde inget om att Bo Gunnar ska skaffa ett nytt förkläde till "Livets fest"?! Vi vill ju ha förnyelse i bilderna på bloggen!

Anonym

27 Nov 2013 18:02

Va nytt förkläde!? Det har ingen sagt något om. Det som dög åt lilla mamma duger väl åt mig.....????

Kyrkorådsordföranden

28 Nov 2013 07:15

Bara du kommer och diskar så är vi nöjda! Och det heter ju inte "Livets fest" utan "Världens fest"... Ursäkta mig för den lilla fadäsen! ;D

Kommentera

Publiceras ej