Gokart med KU

0kommentarer

I fredags (10/5) införde vi nya säkerhetsregler för Kyrkans Unga.
 
Först och främst ska man ha en vacker blå mössa på huvudet.
 
Utanpå denna tar man sedan en hjälm i lämplig storlek. Man bör även tänka på att inte ha några lösa föremål i fickorna.
 
Nu fanns det förstås en anledning till de extra säkerhetsföreskrifterna, och den var att KU denna vackra vårkväll hade tagit sig till Anderstorp för att köra gokart. (Men det hade de glömt på gokartbanan, så det krävdes ett telefonsamtal och lite väntetid innan vi kunde börja köra. Sensmoral: Man bör alltid ringa och kolla en bokning i förväg, även om man har bokat via e-post och fått svar ett antal gånger.)
 
Men sedan körde vi så fort att vi knappt fastnade på bild!
 
Och så var det dags för prisutdelning:
1:a plats - Viktor Börjesson, Landeryd (Som tydligen har vunnit varje gång han satt sin fot på gokartbanan...)
2:a plats - Simon Karlsson, Unnaryd
3:e plats - Anton Johansson, Unnaryd
 
På sista plats kom en församlingassistent som med emfas hävdade att det är svårare att köra gokart ju längre man har haft körkort eftersom man tänker för mycket. Det kan också vara så att församlingsassistenten körde lite för agressivt och snurrade hela tiden...
 
Efter detta åkte vi i alla fall "hem" till Unnaryds församlingshem...
 
...där vi i sann KU-anda åt Bullens korv.
 
Och sedan fick församlingassistenten (han med den agressiva körstilen) improvisera fram en liten andakt. Den tog avstamp i en fråga som dök upp angående matregler i olika religioner. Och avsaknaden av sådana i Kristendomen.
 
Nästa dag medan de var på väg och närmade sig staden gick Petrus vid middagstiden upp på taket för att be. Han blev då hungrig och ville ha något att äta. Medan maten gjordes i ordning föll han i hänryckning. Han såg himlen öppen, och det kom ner något som liknade en stor linneduk. Hängande i sina fyra hörn sänktes den ner på jorden, och i den fanns alla markens fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar. En röst sade till honom: ”Petrus, slakta och ät!” Petrus svarade: ”Nej, nej, herre! Aldrig har jag ätit något oheligt eller orent.” Då hörde han för andra gången en röst: ”Vad Gud gjorde till rent skall inte du göra till orent.”
 
Vi kan inte närma oss Gud genom att följa regler, varken matregler eller andra regler. För ingen människa kan leva precis så som hon borde, så som både Gud och hon själv vill leva. Det enda sättet att komma nära Gud är att våga lita på att Gud älskar oss tillräckligt mycket för att förlåta oss.
 
Därför finns det inga matregler i Kristendomen. Vad vi äter gör oss varken orena eller rena. Det som tvättar oss rena från alla misstag är Guds förlåtelse, när den sköljer över oss som en flodvåg. Som en tsunami av kärlek.
 
/Petter
Förlåtelse, Jesus, Kyrkans Unga, Kärlek,

Kommentera

Publiceras ej