Livsloppet 2013

0kommentarer

 
Sent ska syndar'n vakna, men här kommer nu äntligen ett litet reportage om fasteinsamlingen i allmänhet och Palmsöndagens familjegudstjänst i synnerhet.
 
21, 22 och 23 mars stod olik frivilliga från Långaryds församling och skramlade med bössorna vi Konsum och ICA i Hyltebruk. Det är ett ganska trevligt (men lite småkyligt) sätt att fördriva ett par timmar och samtidigt göra en rejäl insats för dem som har det sämre ställt i världen. 8 025 kronor  fick vi ihop bara genom bössinsamlingen(inklusive en eventuellt förfalskd tjuga som vi fick av en viss komissarie).
 
På Palmsöndagen avslutade vi fasteinsamlingen med familjegudstjänst och Livsloppet. Annelie och de andra i internationella gruppen gräddade våfflor för brinnande livet.
 
Marita var kyrkvärd och läste om hur Jesus red in i Jerusalem på en åsna. Och eftersom det var familjegudstjänst läste hon ur Bibel för barn.
 
Sedan var det dags för barnen i Tisdagsklubben att ställa i ordning sitt finfina påskbord. Här håller de på med intåget i Jerusalem. De flesta åskådarna är på plats, men husen i Jerusalem är fortfarande i oordning.
 
Tisdagsklubben har gjort en väldans massa figurer som skildrar allt som hände i Jerusalem under Påskveckan.
 
 
Här ser vi de tre korsen på Golgata. Rövarna hänger kvar, men Jesus är lagd i klippgraven längst till vänster.
 
Vi införde en ny tradition i vår församling också och delade ut dopänglar till de barn som döptes under 2012.
 
Och så sjöng barnkören. Högt sjöng de i refrängen och inte riktigt lika högt i versen. Fint ar det i alla fall!
 
Efter gudstjänsten var det dags för våfflor i församlingshemmet.
 
Och så var det Livsloppet också. Livsloppet är en tipspromenad där intäkterna går till Svenska kyrkans internationella arbete. Inte mindre än 59 startkort såldes!
 
Längs tipspromenaden fanns olika stationer för barnen. Här spottar de råtta. Det är inte det lättaste valet att spotta ut den goda geléråttan, men gjorde man det fick man annat gott godis istället.
 
I det här lilla trädet fanns det en massa påsksaker, men en del saker hörde inte till påsken. Det gällde att lista ut vilka. Och det var inte alldeles lätt, för en del saker var lite luriga.
 
 
 
Totalt fick vi ihop så här mycket under helgen:
Bössinsamling - 8 025 kronor
Livloppet  - 3 420 kronor
Kollekt 24/3 - 1 660 kronor
 
Tillsammans med tidigare kollekter under fastan och pengar som skänkts av syföreningarna blev det totala resultatet för fasteinsamlingen 32 297 kronor!
 
Det ska vi alla vara stolta och tacksamma över - pengarna kommer att göra stor nytta i världen. Ett stort tack till alla som har bidragit med tid, gåvor och engagemang!
 
Nästa år ska vi bräcka den summan!
Jesus, Livsloppet, Tisdagsklubben, fasteinsamling, get,

Kommentera

Publiceras ej