Sopplunch i Landeryds församlingshem 21/3 + sopprecept!

0kommentarer

På torsdagen höll Landeryd bästa och mest populära restaurang lunchöppet!
Redan tio minuter innan tolvslaget då denna reataurang officiellt öppnar var det så gott som fullsatt!
Fortsätter det så här så får man snart boka bord som på andra välrenomerade krogar!
Och det är inte konstigt att stället är populärt med sådana här kockar! (Ingrid, Kerstin och Aino)
Majken var dagens servitris och slevade generöst upp av den goda linssoppan. Till denna serverades jättegott hembakat bröd!
Nöjda lunchgäster!
Till efterrätt bjöds vi på fastlagsbullar och kaffe!
 
Stort Tack till ALLA i diakonigruppen som ordnat allt detta goda åt oss!
 
Nästa sopplunch i Landeryds församlingshem serveras den 21/3 kl 12.00!
 
Glädjens Herre var en gäst
vid vårt bord i dag.
Gör vår måltid till en fest
efter ditt behag!
 
/Karina
 
På begäran kommer här receptet på dagens soppa: 
 
Linssoppa med cocos (4 portioner)
 
2 morötter
1 rödlök
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
olja till stekning
 
2 msk riven färsk ingefära (det går även med torkad på burk)
2 tsk malen koriander
1 burk cocosmjölk (400 ml)
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl torkade röda linser
100 g haricotes verts (gröna bönskidor!)
2 tsk tailändsk fisksås (ska enligt uppgift finnas på Konsum!)
2 msk pressad lime
1 kruka koriander
 
Riv morötterna grovt, skiva rödlök och purjo, hacka vitlök och kärna ur och hacka chilin. Fräs dessa grönsaker 5 min i oljan.
Tillsätt sedan ingefära, koriander, cocosmjölk, vatten samt bujlongtärningar.
Koka upp och lägg i linser och delade haricotes verts. Låt koka 10 minuter under lock.
Blanda i fisksås, limesaft och hackad koriander.
Servera!
 
Har du frågor runt tillagning och råvaror så kontakta Ingrid Hagström! Det är hon som hittat det goda receptet!

Kommentera

Publiceras ej