Passionsandakt i Landeryds kyrka den 20/2

0kommentarer

Vi är nu inne i fastetiden och i våra kyrkor erbjuds passionsandakter. Håll utkik i predikoturer, på bloggen och i församlingsblad där plats och tid för dessa anges.
 
Vill du själv läsa de texter som används så finns de längst bak i din psalmbok under rubriken "Passionsgudstjänster". I år är det Markusserien som läses och vid andakten i går lästes texten för vecka 1 som är hämtad från Markusevangeliet 14:1-11.
 
Texten handlar om kvinnan som kom med dyrbar nardusbalsam och hällde den över Jesu huvud. De som såg detta grälade på henne och tyckte att hon slösade med den dyra oljan. Då svarar Jesus dem:
"Låt henne vara! Varför gör ni henne ledsen? Hon har gjort en god gärning mot mig".
...
"Hon har gjort vad hon kunde. I förväg har hon sörjt för att min kropp blev smord till begravningen. Sannerligen, överallt i världen där evangeliet förkunnas skall man också minnas henne för det hon gjorde och komma ihåg henne".
 
 
Jesus hade förstås rätt! En onsdagskväll två årtusenden senare, i en liten avkrok av världen som heter Landeryd, läser vi om, och minns denna kvinna.
Ett lite annorlunda "fågelperspektiv" på Landeryds kyrka och Berndt som tar emot besökare!
 
Anledningen till att jag var uppkommen på läktaren var att jag ville ta en bild på kvällens musiker, nämligen Petter Bäckman:
Vi har många och goda talanger och gåvor i vår församling! 
 
/Karina
 

Kommentera

Publiceras ej