Påskens vittnen - mässa i enkelhet andra söndagen i påsktiden

2kommentarer

Herre vår Gud,
hjälp oss som nu har firat påsk
att bevara korsets och 
uppståndelsens evangelium
i våra hjärtan
och vittna om det med våra liv.
Genom Jesus Kristus, vår frälsare.
Amen.
På söndagen firade vi en "mässa i enkelhet" i Långaryds kyrka. För att förstärka närheten och det enkla satt församlingen tätt tillsammans på stolar i koret.
Bland det roligaste vi kan tänka oss är att behöva ta fram fler stolar än beräknat! Så blev fallet denna söndagskväll!
Vårt stora Kristusljus brinner nu under våra gudstjänster. Det tänds under evangelieläsningen på Påskdagen och släcks under evangelieläsningen på Kristi Himmelsfärds dag. Det symboliserar Kristi uppståndelse och de 40 dagar den uppståndne Jesus är kvar på jorden innan himmelsfärden.
Här är en bild på Andreas Almer som höll i gudstjänsten och Rebecka Josefsson (från Reftele) som spelade för oss!
Efter mässan inbjöds till kvällsmacka och bibelsamtal längst ner i kyrkan. Vi fick en jättefin stund tillsammans och vi pratade om hur vi i dag kan vara "påskens vittnen"! Tack till Andreas som lotsade oss igenom samtalet!
Ett sätt att vara påskens vittne är att helt frivilligt en söndagskväll fixa fika åt gudstjänstbesökarna och sedan med glatt humör diska efteråt! (Ni ser ju hur glädjen strålar runt Rebecka och Petter!)
Det finns väldigt många, väldigt fina påskvittnen i Långaryd!
 
Sist men inte minst en bild av hur det kan se ut i Långaryds kyrka när alla elektriska och stöpta ljus har släckts och ljussättningen får vila helt i vår Herres händer:
Kvällens sista solstråle visste vart den skulle!
 
/Karina
 

2 kommentarer

Petter

08 Apr 2013 23:53

Tror bestämt att den sista bilden är en av de vackraste vi har haft på den här bloggen. Är du snäll och skickar över originalet till mig? Så kan vi kan vi använda den i Församlingsbladet vid tillfälle!

Karina

09 Apr 2013 18:47

Vill du inte ha den näst sista också? Bland det finaste vi har i Långaryd! =D

Kommentera

Publiceras ej