3xT

0kommentarer

Det finns grupper i vår församling som är mer hemliga än andra. 3xT är en sådan grupp. Nu har man visserligen släppt på ålderskravet som fanns på Tittis tid, men för den som råkar vara man är det fortfarande en stängd dörr. Inte ens jag, som brukar kunna nästla mig in i syföreningar och alla möjliga grupper, har lyckats vara med så många gånger. Senast var nog i april 2008... Men så i tisdags (26 mars) behövde Anna-Karin hjälp med en påskvandring och då fick jag vara med.
 
Här vandrar tjejerna i 3xT över till kyrkan för att delta i påskvandringen.
 
Ett par veckor tidigare hade vi genomfört samma vandring med konfirmanderna. Vandrinngen genomförs med förbundna ögon för att de andra sinnesintrycken ska bli starkare och det ska bli lättare att känna att man är i Jerusalem.
 
3xT var en aning mer motvilliga till att få ögonen förbundna än vad konfirmanderna var.
 
Är det kanske så att vi med åren stelnar i vårat sätt att vara och blir mer försiktiga med våga prova nya saker? Är det så att vi blir tryggare i oss själva med åren och på så sätt vågar säga ifrån när något inte känns bekvämt? Kanske är det en kombination.
 
Men många av dem som var utan ögonbindel eller ledde "blindbockarna" valde att blunda på stationerna för att bättre leva sig in i Påskens händelser.
 
Efter fikat betstämde Anna-Karin att vi skulle fortsätta med konfirmandtemat. Sagt och gjort lekte vi "Fyra man i soffan". Och med tanke på att det var första gången för många av deltagarna gick det riktigt bra! Vann gjorde laget utan sjalar.
 
/Petter
3xT, Påsk,

Kommentera

Publiceras ej