Diakonvigning i Växjö Domkyrka den 18/9

2kommentarer

I söndags var det högtidlig diakonvigning i Växjö Domkyrka. Eftersom vår nya diakon Anna-Karin hörde till skaran av aspiranter så var domkyrkan denna dag välfylld av Långarydsbor!

Och ännu fler Långarydsbor!

De fem blivande diakonerna avger sina löften:

Det var svårt att få till bra bilder inifrån domkyrkan men här kommer istället lite glada mingelbilder från kyrkbacken efteråt:

Den absolut snyggaste prästdräkten hade vår käre Jens!!! (I bakgrunden syns Anna-Karins två assistenter vid vigningen: Kerstin Berggren och Rune Bolmblad.)

Många ville gratulera och krama om den alldeles färska diakonen!!!

Stefan, Anna-Karins man har ställt upp och stöttat sin hustru genom hela utbildningen! Det är vi i Långaryd väldigt tacksamma över också!!

Kyrkonämndens ordförande i samspråk med vice ordförande i Långaryds församlings kyrkoråd!

Två av Guds medarbetare och för oss mycket viktiga människor i kyrkans tjänst!

Vi önskar Guds rikaste välsignelser över Anna-Karins tjänst i vårt pastorat! Vi är så glada att du nu är beredd att ge av din tid och kraft till oss! Vår förhoppning är att du ska få mycket tillbaka och att du kan känna vår tacksamhet över dig!!

2 kommentarer

Petter

19 Sep 2011 20:49

Tack så mycket, Karina! :) Det är fantastiskt att även vi som hade andra uppdrag i söndags kan få ta del av festligheterna i Växjö. Kan för övrigt meddela att det var mer än fullsatt i Jälluntofta samtidigt som ni var i domkyrkan. (Men då var vi förstås i Vendelas kapell.) Och givetvis fanns Anna-Karin och de andra diakonerna med i vår förbön.

Och ja, danska kyrkans kaftaner är ganska fantastiska, men det är inte helt lätt att klä på liturgiska kläder på en präst med rundkrage. Jag provade nämligen på det i söndags kväll! :P

Karina

25 Sep 2011 18:38

Ja, visst är det skoj med vår blogg!!! Tur att du är en så rutinead kyrkvärd när du får specialuppdrag som att klä danska präster till gudstjänst;)

Kommentera

Publiceras ej