Vänortsförsamlingen i San Salvador

1kommentarer

Sedan hösten 2010 har Långaryds församling haft en vänortsförsamling i El Salvador. Det är den Lutherska församlingen i San Salvador. Vi har direktkontakt med Christian Chavarria som levt som flykting i Sverige under en period. När Katarina Åkesson 2006 åkte med Lutherhjälpen till El Salvador för att titta på vattenprojekt lärde hon känna Christian. Våren 2007 var Christian och hälsade på i Hyltebruk. Lutherska församlingen ligger i ett område med hög kriminalitet och eftersom man hjälper och stödjer de fattiga har man ständigt hot över sig. Församlingen har söndagsskola för barn i området och vid dessa samlingar serveras också frukost, flera av barnen har inte någon mat hemma. Det finns en ungdomsgrupp där man hjälper unga människor bort från knark och kriminalitet.

Församlingen serverar också soppluncher. Sedan firas det naturligtvis gudstjänster. Detta är den viktigaste gemenskapen där man hämtar kraft för att kämpa vidare för de fattiga.

Christian som också är konstnär har en hemsida där man kan beställa av hans konst och också läsa om hans levnadshistoria. www.christianchavarria.com

BE FÖR VÅRA VÄNNER I SAN SALVADOR. VI FINNS MED I DERAS FÖRBÖNER!

1 kommentarer

christian Chavarria

06 Apr 2011 16:32

Vad härligt att se hur ni ber för oss!! Det gör oss mycket glada här nere. Vi ber ocksa för er i var församling La Resurrección i San Salvador. Vi är glada att vi är i kontakt och delar var tro och kunskaper. Vi ber Gud att detta vänskap ska bli ännu starkare i framtiden.

Gud välsigne er alla!!

Kommentera

Publiceras ej